Volledig scherm
Hengelo - Op donderdag 18 januari heeft de storm een ravage aan omvallende bomen aangericht. © GinoPress

Veel schademeldingen in Hengelo na westerstorm

HENGELO - Tijdens de zware westerstorm van afgelopen donderdag zijn in Hengelo ruim 100 bomen omgewaaid of dusdanig kapot gewaaid dat ze direct opgeruimd moeten worden. Ook zijn er bij woningcorporatie Welbions ruim 150 meldingen binnen gekomen over woningen met schade. 

De gemeente Hengelo heeft in een stormupdate via Twitter laten weten dat Gildebor sinds afgelopen donderdag begonnen is met het opruimen van de stormschade en het herstellen van de schade. De komende dagen wordt hier extra capaciteit voor ingezet. Gildebor gaat af op meldingen van inwoners, toezichthouders, gemeenten en eigen waarnemingen.

Prioriteit ligt bij de situaties waar er sprake is van: gevaar, versperring/blokkeren van doorgaande wegen, fietspaden en uitritten  en het opruimen van takken en bomen van gazons en dergelijke. Het kan zijn dat bij de opruiming takken en hout eerst in bermen, parkeervakken en gazons worden opgestapeld en daarna met beschikbare machines worden verwerkt.

Woningen

Bij woningcorporatie Welbions zijn afgelopen donderdag ruim 150 meldingen gedaan over woningen met stormschade, laat woordvoerster Dzenana Halilovic weten. "Het gaat vooral om schademeldingen betreffende dakleer, dakpannen, kozijnen en deuren. De schade valt gelukkig mee." Welbions heeft extra mankracht ingezet op alle opgelopen schade zo snel mogelijk te herstellen. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.