Volledig scherm
PREMIUM
Handen op buik en hoofd maken de baby weer rustig. © Annina Romita

Verpleegkundigen ZGT: ‘Als baby’s stress vertonen, trappen we op de rem’

HENGELO/ALMELO - Verpleegkundigen neonatologie en obstetrie van ZGT Almelo volgen een speciale cursus om stress bij te vroeg geboren kinderen te herkennen en te reduceren. Het moet leiden tot een prestigieus keurmerk.

Gebalde vuistjes, verkrampte lichaampjes: 29 neonatologie- en 19 obstetrieverpleegkundigen weten, dankzij een cursus, voortaan precies hoe ze moeten handelen als te vroeg geboren kinderen stresssignalen vertonen. „Vooral kinderen die te vroeg geboren zijn, zijn vatbaar voor stress. En dat kan nadelige gevolgen hebben in de toekomst en tot gedragsproblemen leiden”, vertelt neonatologie-verpleegkundige Linda Schiff.

  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin
    PREMIUM
    Video

    Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.