Volledig scherm
PREMIUM
Debby Nijenhuis is onderscheiden met de Goed Bezig sweater. „Helaas heb je altijd dat rotgeld nodig.” © Emiel Muijderman

Voormalig kankerpatiënte Debby uit Hengelo verheugt zich op de sloophamer

HENGELO De oude boerderij heeft nu nog iets van een kraakpand, maar het wordt een Twents inloophuis voor kankerpatiënten. Debby Nijenhuis weet dat het een heidens karwei is om ’t Laerhuys, prachtig gelegen op het Gezondheidscentrum in Hengelo, te verbouwen tot een veilige en aangename plek. Maar het gaat haar lukken. „Als het er op aan komt ben ik een generaal, heel direct en pragmatisch.”

Debby Nijenhuis is directeur van de Nije Stichting, al tien jaar. De stichting zet zich op alle mogelijke manieren in voor mensen met kanker, voor de gezinnen, of voor de nabestaanden. Haar inzet is niet onopgemerkt gebleven, de afgelopen jaren. Toch meldde zich iemand die meende dat Debby nóg een keer in het zonnetje moet worden gezet. Daarom is ze afgelopen weekend onderscheiden met de Goed Bezig-sweater, een initiatief van oud-Enschedeër Thijs Brouwer. Het is een onderscheiding voor mensen die van betekenis zijn, of zijn geweest, voor anderen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.