Volledig scherm
© Toma Tudor

Webton lijft bureau Twentse Storm in

HENGELO - Het Hengelose internetbedrijf Webton heeft zijn Deldense collega Twentse Storm overgenomen. De websitebouwer die in de voormalige protestantse kerk aan de Oelerweg is gevestigd, groeit daarmee van 16 naar 21 werknemers.

,,Met Twentse Storm hebben we echt het puzzelstukje gekregen dat we nog nodig hadden”, zegt Webton-eigenaar Ton Heerze, ,,wij zijn sterk in websites bouwen, Twentse Storm heeft veel kennis van zaken als huisstijl, concepten en strategievorming. Steeds meer bedrijven willen nog meer ondersteund worden in het aanbod van de huidige communicatielawine.”

Oprichter Vincent Heemink van Twentse Sorm blijft na de overdracht werkzaam bij zijn 15 jaar oude bedrijf.  „Ik ga weer doen wat ik leuk vind; minder bezig zijn met allerlei zaken die te maken hebben met het leiden van een eigen bedrijf, maar meer met mijn echte passie voor het creatieve vak.”

Galmen

Webton is volgens Heerze na de overname één van de grootste ‘full service internetbureaus’ van Oost-Nederland. De naam Twentse Storm blijft voorlopig behouden. ,,We moeten nog wel even een deskundige de akoestiek in ons gebouw laten inspecteren”, zegt Heerze, ,,in een kerkruimte kan wel eens te hard gaan galmen met vijf mensen erbij.” 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.