Volledig scherm
© Bert Janssen

1.428 stoeltjes van Franeker naar Hengelo voor Stork!

HENGELO - Drie tribunes met 1.428 stoeltjes staan sinds gisteren klaar voor het theaterspektakel Stork! Zzp’er Wouter Klip (26) en vijf collega's verhuisden de overkapping van de PC, het klassieke kaatstoernooi in het Friese Franeker, naar het eerdere terrein van de metaalfabriek in Hengelo. 

In Gebouw 16,  waar Stork ketels zandstraalde en spoot, werkten hoofd decor Kayo Baljet (42) en zijn ploeg aan het decor. Daarin  komen twee reusachtige tandwielen, met een doorsnee van zowat vier meter. Die worden in de voorstelling zo gedraaid, dat een sprong in de tijd wordt gesuggereerd. Van 2018 naar 1968, het eeuwfeest van Stork. ,,Die jaartallen moeten snel te vervangen zijn, daar puzzelen we nog op'', vertelde Baljet.

Sheddaken

De orkestleden en dirigent Jos Pijnappel, die de zangstukken live begeleiden, komen achter een façade die een fabriek met sheddaken suggereert. „Ze zitten in een klein fabriekje.” Op de achtergrond staat Siemens. Het glas is bij warm weer te verwijderen. Producent Gerard Cornelisse rekent op zeker 30.000 toeschouwers.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.