21e editie Kunstmarkt Hengelo met 162 standhouders

Nooit eerder waren er zoveel standhouders dan morgen tijdens de 21ste editie van Kunstmarkt Tuindorp. „Precies 162 kunstenaars. Ze komen uit alle delen van Nederland, maar er zijn ook veel kunstenaars uit Duitsland. We hebben ook een Belg en voor het eerst een Noor”, zegt organisator Jan Willem Korenromp. 

Volledig scherm
HENGELO - 20170618 - Kunstmarkt Tuindorp, rondom de Tuindorpvijver. Editie: HE Foto Christian van der Meij TT20170618 © Christian van der Meij

Gerard Smink

HENGELO - „Precies 162 kunstenaars. Ze komen uit alle delen van Nederland, maar er zijn ook veel kunstenaars uit Duitsland. We hebben ook een Belg en voor het eerst een Noor”, zegt organisator Jan Willem Korenromp. „We hebben vanaf januari zoveel aanmeldingen van mensen die graag naar Hengelo willen komen dat we ook een aantal van hen hebben moeten teleurstellen. Veel groter kan de markt hier niet worden, om logistieke redenen.”

De kunstmarkt in het sfeervolle Tuindorp is één van de drie grotere kunstmarkten in Twente, naast die in Enschede en Ootmarsum. Beeldhouwers, kunstsmeden, schilders, keramiek-, textiel- en glaskunstenaars presenteren hun werk en bieden die te koop aan. Veel nieuwe standhouders zijn erbij, maar ook veel standhouders die al jarenlang vaste prik zijn op de kunstmarkt.

Traditioneel zijn er duizenden bezoekers; aan het precieze aantal wil Korenromp zich niet wagen. Kunstmarkt Tuindorp draait puur om de kunst. Korenramp wil daar niet al te veel tierelantijntjes omheen. „We hebben een leuk randprogramma met muziek van Double6 en de Big Band Hengelo, met twintig muzikanten onder leiding van Sander Zweerink. Verder theater- en dansoptredens van de deelnemers van Oyfo. Er is een terras met een drankje en een hapje voor wie dat wil. Of men neemt een ijsje van Van der Poel We willen vasthouden aan de basis en dat is de kunst."

Vorig jaar was het rondje om de vijver niet mogelijk, omdat de eikenprocessierups in een aantal bomen was aangetroffen. Dit jaar heeft de gemeente preventieve maatregelen genomen, zodat de kunstmarkt in traditionele vorm gewoon doorgang kan vinden.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.