Nora met haar vader en de teddybeer die ze van de politie kreeg.
Volledig scherm
Nora met haar vader en de teddybeer die ze van de politie kreeg. © Angelique Kunst

5-jarige Nora vindt ruim dertig gestolen nummerborden terug in Hengelo

UpdateHENGELO - In de Hengelose wijk Roershoek zijn in de nacht van zaterdag op zondag ruim dertig kentekenplaten gestolen. Vooral in de Wezelstraat misten veel auto's zondagmorgen een kentekenplaat aan de voor- of achterkant. De 5-jarige Nora Dekkers vond de kentekenplaten zondagmiddag terug toen ze met haar vader de hond uitliet.

Bij het ontbijt vertelde de moeder van Nora dat er in de buurt meerdere nummerborden waren  gestolen. Toen het meisje even later met haar vader de hond uitliet vond ze de nummerborden in een parkje aan de Levantstraat. Nora's vader besloot daarop de politie te bellen.

Als dank ontving Nora van de politie een teddybeer. De agenten deelden de nummerborden niet veel later uit aan de rechtmatige eigenaren. Het was een bijzonder plaatje. Op de hoek van de Levantstraat en de Madridstraat hadden twee politiemannen zeker twintig kentekenplaten op de stoep tentoongesteld. Buurtbewoners mochten op vertoon van hun kentekenbewijs hun eigen exemplaar meenemen. “Ja, we kunnen wel heel moeilijk gaan doen, maar dit scheelt iedereen een hoop werk”, lacht een van de dienders.

Gek genoeg miste geen enkele auto in Hengelo zondagochtend beide kentekenplaten. Of de kentekenplaat aan de voorkant ontbrak, of de kentekenplaat aan de achterzijde. De politie gaat vooralsnog uit van baldadigheid. Aan de Bronforelstraat, de Flintstraat, de Harderstraat, de Levantstraat, de Madridstraat, de Salamanderstraat en de Wezelstraat ontbraken nummerborden.

De politie met de gevonden nummerborden.
Volledig scherm
De politie met de gevonden nummerborden. © Angelique Kunst
Een van de auto's waarbij een kentekenplaat ontbreekt.
Volledig scherm
Een van de auto's waarbij een kentekenplaat ontbreekt. © Jack Huygens (News United)

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.