A1 weer vrijgegeven na ernstig ongeval: bestuurder zat ruim twee uur bekneld in auto

UPDATE | VIDEOHENGELO - Bij een ongeval op de A1 is vrijdagavond een auto op zijn kant beland. Hierdoor zat de bestuurder bijna twee uur lang met zijn benen bekneld in het voertuig. Het incident gebeurde vlakbij IKEA in Hengelo. Er staat een lange file richting de Duitse grens. 

De auto kwam tegen een hek aan en belandde bijna in de naastgelegen sloot. Hulpverleners hebben de man omstreeks 20:30 uur uit zijn benarde positie weten te bevrijden. Hiervoor moest de auto opengeknipt worden. De man is zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Het is niet bekend hoe de auto van de weg kon raken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de U36/U38 te volgen. De weg was enige tijd helemaal afgesloten, zodat de hulpverleners de man konden helpen.

Volledig scherm
© News United / Jack Huygens
  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin
    PREMIUM
    Video

    Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.