Volledig scherm
© Robin Hilberink

Acht jaar cel en tbs voor doodslag op Sharmila Kanhai

ALMELO/HENGELO – De rechtbank in Almelo veroordeelt Michael E. (29) uit Hengelo tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag op Sharmila Kanhai (25) op 23 januari in Hengelo. De dood van Sharmila kan in redelijkheid aan verdachte worden toegerekend, ook al was ze verzwakt door cocaïne.

Strafverzwaring
De ‘weerzinwekkende wijze’ waarop E. ook na haar overlijden met Sharmila is omgegaan, heeft tot strafverzwaring geleid. Wel houdt de rechtbank er rekening mee dat E. verminderd toerekeningsvatbaar is, een persoonlijkheidsstoornis heeft en zwak begaafd is.
Onmisbare schakel
Volgens de rechtbank staat vast dat het geweld van E. zo goed als zeker een ‘onmisbare schakel’ is geweest in de omstandigheden die tot haar dood hebben geleid. E. had ook ‘als leek’ kunnen weten dat het uitgeoefende geweld tot haar dood zou leiden. ‘Boze opzet’ heeft hij, verkerend onder invloed van drugs, daarbij niet gehad. Wel heeft hij de aanmerkelijke kans op haar dood aanvaard. Overdosis
Voor het vonnis is van belang dat de rechters het slechts een hypothetische mogelijkheid vinden dat Sharmila enkel door een overdosis cocaïne is overleden. E. en Sharmila gebruikten die avond en nacht beide verdovende middelen. De rechtbank baseert zich daarbij op verklaringen van diverse wetenschappelijke deskundigen die naar deze zaak hebben gekeken.

Volledig scherm
© Robin Hilberink

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.