Volledig scherm
Activisten voor de toegangspoort van Thales in Hengelo. © foto Stop The War On Migrants

Activisten protesteren bij Thales in Hengelo

HENGELO - Een groep van zo’n tien activisten protesteert sinds vanochtend 6.30 uur bij Thales in Hengelo tegen werkzaamheden van het bedrijf.

Het gaat om mannen en vrouwen die verbonden zijn aan Stop the War on Migrants! en de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU). Volgens de groep zelf hebben meerdere activisten zich aan het hek vastgeketend en kunnen leveranciers het terrein niet op. Personeel mag wel naar binnen. De woordvoerder van de actiegroep was zojuist niet bereikbaar.

Job van Harmelen van Thales laat weten dat de situatie ‘rustig en gecontroleerd’ is. Het bedrijf werd vanmorgen wel verrast door de actie, die door de activisten niet aangekondigd was. Het werk gaat ondertussen gewoon door. „We gaan kijken of we met ze in gesprek kunnen”, laat Van Harmelen weten. Het bedrijf ziet op dit moment geen reden om aangifte te doen.

De activisten zijn in Hengelo om te protesteren tegen de rol van Thales in de vluchtelingencrisis. In de ogen van de activisten dragen ‘wapenexporten van Thales bij aan oorlog, repressie en mensenrechtenschendingen’, zo laat Stop the War on Migrants! in een persbericht weten. Verder schrijft het: „Het bedrijf verdient daarna nog eens aan het leveren van materieel voor grensbewaking en -controle om de mensen die hierdoor gedwongen op de vlucht moeten slaan tegen te houden.”

Stop the War on Migrants! werd begin dit jaar opgericht. Het protesteerde al eerder in Hengelo, toen bij de Schouwburg, waar Thales sponsor van is. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.