Volledig scherm
© Wim Corduwener

Advocaat familie Beernink in gesprek met burgemeester Hengelo

HENGELO - Advocaat Bernard Tomlow uit Utrecht wil namens de familie Beernink in gesprek met burgemeester Sander Schelberg.

„In dat gesprek kunnen we met elkaar onderzoeken of op een voor alle partijen aanvaardbare wijze dit ernstige probleem, deze patstelling, opgelost kan worden.” De Beerninks kochten destijds een woning aan de Binnenveldweg. Kort daarna werd kinderdagverblijf De Toermalijn, onderdeel van Aveleijn, pal naast de woning gevestigd. Circa tachtig zwaar gehandicapte kinderen verblijven daar zes dagen in de week. Ze uiten zich middels kreten. De Beerninks klagen al jaren over geluidsoverlast.

Burgemeester Schelberg deed de zaak in deze krant af als ‘een ruzie tussen twee buren.’ Tomlow zegt ‘dat dit veel te kort door de bocht is’ en hij vraagt de burgemeester ‘geen olie op het vuur te gooien.’ De Beerninks zijn na vijf jaar strijd ‘fysiek en geestelijk overbelast.’ De waarde van hun woning daalde van 638.000 euro naar 250.000 euro. Die waarde werd door de rechter bepaald. Volgens de burgemeester zou de belastingdienst daartegen in beroep zijn gegaan, maar volgens Tomlow ‘is daar geen sprake van.’

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.