Natte kruipruimte onder woning aan Reigerweg, net nadat het pompen klaar is. Loopt binnen een paar uur weer vol.
Volledig scherm
Natte kruipruimte onder woning aan Reigerweg, net nadat het pompen klaar is. Loopt binnen een paar uur weer vol. © Saskia Minkman

Al 120 meldingen van grondwateroverlast in Hengelo

HENGELO - De foto’s zijn veelzeggend, de irritatie is groot. Het aantal meldingen van grondwateroverlast in Hengelo blijft oplopen.

De mails stromen binnen: Hengeloërs melden zich met foto’s, verhalen over pompinstallaties, over drijfnatte kruipruimtes en borders in een tuin die permanent in het water staan. De reacties komen uit de hele stad, vooral vanuit ‘t Wilbert, de Elsbeek en ‘t Genseler. Wat opvalt is dat bewoners soms jaren geen last hebben van het grondwater, maar de laatste maanden plots ineens een natte kelder of kruipruimte hebben.

Sommige kelders zijn geinjecteerd, met hars of sulfatexmortel. Met wisselend succes. Als het lange periodes regent, loopt de kelder toch weer vol. Pompinstallaties zijn op sommige dagen permanent in bedrijf, om het water uit de kelder te krijgen.

Niet iedereen heeft een idee van mogelijke oorzaken. Bewoners in Hengelo-Zuid stellen vast dat ze sinds het vertrek van Stork problemen hebben.

Wilt u melding doen van grondwateroverlast? Mail naar hengelo@tctubantia.nl

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.