De Hengeloër op zijn Ransomes tractor, schaal van 1 op 6. Hij reed zijn kleinkinderen Pim en Victor en andere peuters ermee rond op stoomfestivals.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hengeloër op zijn Ransomes tractor, schaal van 1 op 6. Hij reed zijn kleinkinderen Pim en Victor en andere peuters ermee rond op stoomfestivals. © Familie Felix

Albert Felix (1931-2019) uit Hengelo: Storkiaan, een leven op stoom

In HerinneringRond zijn kist swingt ‘In the Mood’ van Glenn Miller uit een draaimolen-orgeltje. Als eerbetoon wordt een complete miniatuurkermis opgebouwd, van reuzenrad tot Engelse schommel. Slotronde voor een Storkiaan onder stoom.

Als knaapje volgt hij hoe een carrousel, aangedreven door een stoommachine, wordt opgebouwd. De kermis draait door, oorlog of niet. De familie Sipkema vaart de attractie per stoomboot naar Assen. De jonge Felix kijkt zijn ogen uit. Samen met opa, die smid is, knutselt kleinzoon Albert dan al miniatuurdraaimolens. De poot van een theekastje wordt hun eerste mast. Van een Robinson-schoenendoos, met een wildwesttafereel, kopieert Albert een voorbeeldpaard. Hij figuurzaagt galopperende viervoeters, ze worden vastgezet met spaken.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.