Volledig scherm
Bedden en beddengoed: daar draait het om bij de nieuwe tentoonstelling Het Beddenpaleis in StARTion. © Frans Nikkels

Alles draait om bedden en beddengoed in StARTion Hengelo

HENGELO Het draait allemaal om bedden en beddengoed bij Het Beddenpaleis, de nieuwe tentoonstelling in StARTion, de kunstzaal op de eerste verdieping van het NS-stationsgebouw en met twee 'filialen' in de Schouwburg Hengelo en een etalage van Brok Interieur aan de Drienerstraat.

Een commissie selecteerde concepten van 23 Hengelose en Duitse kunstenaars. Het was een keuze uit vijftig inzendingen. "Het wordt spraakmakend, uitdagend, speels en heel breed in opvattingen en uitwerking", zegt coördinator Pier van Dijk.

De keuze voor bedden en beddengoed is niet zo merkwaardig als het lijkt, aldus Van Dijk. "Dat speelt al eeuwenlang een rol in de beeldende kunst, van Rembrandt tot Van Gogh. En in de huidige tijd bijvoorbeeld met het beroemde bed van Tracey Emin in het MoMa in New York." Het thema is in uiteenlopende disciplines uitgewerkt: schilderijen, foto's, grafiek, objecten en installaties. 

Zie de Vide

De opening van de tentoonstelling is op zondagmiddag 10 september, tegelijk met de nieuwe editie van de expositiereeks Zie de Vide in Schouwburg Hengelo, waar Rineke Engwerda, Renata de Frankrijker en Gonda Steffens inhaken op het thema bed & beddengoed. Tegelijk exposeert Van Dijk zelf in een etalage bij Brok Interieur, Drienerstraat 49.

Gastatelier

Nieuw is 'het gastatelier' in StARTion, waarin kunstenaars gedurende enkele maanden aan het werk gaan en ook met bezoekers van gedachten wisselen. Tony Boiso uit Hengelo bijt het spits af. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.