Volledig scherm
© Christian van der Meij

Alperen Babacan is de laatste baby geboren in ZGT Hengelo

HENGELO - Alperen is nog maar een paar uur oud en er staat al een grote cameralens op hem gericht. „Hij is nu al een bijzondere jongen”, zegt de troste vader Kursad Babacan (24) met een glimlach.

En dat klopt, want Alperen Babacan is de laatste baby die op de afdeling klinische verloskunde in het ziekenhuis in Hengelo is geboren. Woensdag sluit deze afdeling van ZGT Hengelo de deuren.

Hengelo
Zwangere vrouwen die in een Twents ziekenhuis bevallen, kunnen voortaan alleen nog bij MST in Enschede en ZGT Almelo terecht.
Kursad grijnst. Hij vindt het ‘eerlijk gezegd wel erg leuk’ dat zijn eerstgeborene als geboorteplaats Hengelo in zijn paspoort heeft staan. „Ja, toch wel hoor. Ik ben zelf ook in Hengelo geboren.”

Op tijd
Moeder Kismet (25) vertelt: „Ik was op 7 januari uitgerekend, dus we dachten allebei: oei, zul je zien dat het Almelo gaat worden. Maar nee.” Ze kijkt liefdevol naar het pakketje in haar armen. „Mijn zoon was keurig op tijd.”

Mooi jongetje
Een speciaal moment, vindt ook verpleegkundige Irene Waanders. „Zondagmiddag hadden we een spoedkeizersnede, maandag is er hier geen baby geboren. Wel poliklinisch, met een verloskundige, maar dat is een bevalling zonder medische indicatie en gaat buiten onze afdeling om. We hadden allemaal zoiets van: zou dit het dan nu zijn? Maar gelukkig, er kwam nog een heel mooi jongetje.”

Meer in de Twentsche Couant Tubantia van woensdag

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.