Alternatief plan voor marktplein Hengelo

VideoHENGELO - Geen extra gebouw, maar wel gezelliger. Kunstenaar Pier van Dijk heeft maandagavond in politiek café Hengeloos Peil een alternatief én goedkoper plan gepresenteerd voor het marktplein.

Een heringericht marktplein zonder replica van het Hijschgebouw, maar met bomen, gezellige zitjes en ruimte voor de horeca, een podium voor optredens, een beeldentuin, en een vijver waar de beren in staan. De Brinktoren zou moeten worden voorzien van hang- en klimplanten, een klimwand en een expositieruimte. ,,Ik heb goed geluisterd naar de Hengelose bevolking en ik denk dat ik met dit plan de grootste gemene deler heb gevonden", aldus Van Dijk, die maandagavond zijn plan in brasserie So Nice van de schouwburg Hengelo toelichtte.

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.