Volledig scherm
© News United/ Jack Huygens

Angst na aanslag op nieuwe sportschool BigGym Hengelo

HENGELO – Molotovcocktails zijn de oorzaak van de brand bij sportschool BigGym in Hengelo, woensdagmorgen. De politie onderzoekt de brandstichting en heeft camerabeelden opgevraagd waarop de daders te zien zijn.

Concurrentie

De eigenaar van BigGym is flink geschrokken. Hij wil zelfs zijn naam niet in de krant uit angst dat er nog meer bedreigingen volgen: „De fitnesswereld is geen lief wereldje.” BigGym heeft het sterke vermoeden dat een concurrent niet blij is met de nieuwe vestiging. In een persbericht stelt de sportschool: “Binnen de sportscholenbranche heerst er veel concurrentie. Fitness is populair in Nederland en sportscholen proberen elkaar te beconcurreren door het aanbieden van zo laag mogelijke abonnementsprijzen. De directie van BigGym geeft aan het incident ontzettend vervelend te vinden en niet te weten uit welke hoek ze deze actie kunnen verwachten. Verder laten ze weten dat zij zich echt focussen op hun eigen toekomst en totaal geen haatgevoelens te hebben tegenover de concurrentie, en zij hopen dat dit wederzijds hetzelfde is.”

BigGym heeft dertien vestigingen in Nederland; voor zover bekend hebben zich op andere plaatsen nooit eerder problemen met de concurrentie voorgedaan.

Molotovcocktails

De Hengelose vestiging is overigens nog niet open: er was net met de verbouwing van het pand aan de Hamerstraat begonnen en de opening staat gepland voor november van dit jaar. Woensdagmorgen vroeg werden de ruiten van het pand ingeslagen waarna er brandende bierflesjes, gevuld met benzine, naar binnen werden gegooid. Volgens het persbericht ging het om zeker tien stuks. Van een baldadige kwajongensstreek is dus zeker geen sprake. Volgens de politie zijn er camerabeelden van de actie: die zijn inmiddels opgevraagd.

Aansteker

De directie heeft via social media een ludieke beloning uitgeloofd: wie de gouden tip over de dader kan geven, mag een leven lang gratis komen sporten. Daarnaast ontvangt deze persoon een gratis krat Grolsch bier en een aansteker, als knipoog naar het misdrijf.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.