Volledig scherm
Anja Timmer, oud-wethouder van Almelo, wordt centrummanager van Hengelo. © Toma Tudor

Anja Timmer nieuwe centrummanager Hengelo

HENGELO - Anja Timmer wordt de nieuwe centrummanager van Hengelo.  Het oud-Kamerlid volgt per 1 februari Gerard Veldhof op.

De Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) , die de benoeming bekend maakte op haar website, roemt vooral de bestuurlijke ervaring van de Hengelose. Timmer  (56) was onder meer fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de Hengelose gemeenteraad, zat zeven jaar in de Tweede Kamer voor de PvdA, was  voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en was van 2012 tot 2016 wethouder in Almelo.

Balans

 Timmer stopte als wethouder omdat ze naar eigen zeggen geen balans meer kon vinden tussen werk en privé. Bovendien had ze grote moeite met bestuurlijke onrust in Almelo. Ze werd onlangs nog wel voorzitter van de PvdA Almelo. Ze zou die functie in ieder geval tot de raadsverkiezingen op 21 maart vervullen. De SCH meldt dat ze als 'onafhankelijk centrummanager' alle politieke activiteiten zal neerleggen.

Gezicht

Gerard Veldhof (70) stopte per 1 januari als centrummanager. Hij vervulde die functie dik 6,5 jaar en was daarvoor tien jaar dorpsmanager van Borne. "Het wordt tijd voor een nieuw gezicht", zei hij naar aanleiding van zijn afscheid.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.