Bataafse Kamp in Hengelo: wonen voor mensen met goed gevulde portemonnee

videoHENGELO - De Bataafse Kamp in Hengelo wordt verbouwd tot appartementencomplex met 38 loftwoningen, maisonnettes, appartementen en penthouses. Ook het park bij het voormalige schoolgebouw wordt aangepakt, aan de kant van de Drienerstraat komt een onderdoorgang.

‘Bataafse+’ heet het plan van bouwcombinatie Nijhuis BouwBV-HK2 en biedt ruimte aan bewoners met een goed gevulde portemonnee. Wethouder Gerard Gerrits heeft vrijdagmiddag samen met de koper de plannen voor de school en het park bekendgemaakt. Het plan biedt, aldus Gerrits, plek voor ‘het hogere segment’. Het aanbod van duurdere appartementen, met grote raampartijen, balkons en een wintertuin, is nog te beperkt. De bouwcombinatie wil niet bekendmaken hoe duur de appartementen worden. De totale investering in het gebouw en het park bedraagt 15 miljoen euro.

Waterorgel

Het groen achter het schoolgebouw krijgt weer de allure van een park. Er komen meerdere vakken met planten die insecten en vogels moeten aantrekken. Rond om de vijver komt een wandelplateau en in het water komen nieuwe planten. Ook het waterorgel krijgt een plek in het water. In het park worden nieuwe banken geplaatst. Ook bijzonder is de onderdoorgang die het schoolgebouw krijgt aan de kant van de Drienerstraat. Het pand wordt aangesloten op Warmtenet.

Volledig scherm
De Bataafse Kamp aan de kant van het park. © Gemeente Hengelo
Volledig scherm
De onderdoorgang van de Bataafse Kamp aan de kant van de Drienerstraat. © Gemeente Hengelo

Volledig scherm
Het binnenplein. © Gemeente Hengelo

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.