Volledig scherm
© Politie stock

Bejaarde man (83) uit Hengelo slachtoffer van babbeltruc

HENGELO - Een 83-jarige bewoner van de Reitzstraat in Hengelo is maandagochtend slachtoffer geworden van een babbeltruc, waarbij een man zich voordeed als medewerker van een gasbedrijf. Een geldbedrag en sieraden zijn bij de diefstal buitgemaakt. De politie meldde de diefstal eerder al en vraagt mensen nu uit te kijken naar de verdachte.

De 83-jarige man werd kort voor de diefstal gebeld door de 'medewerker', die aangaf dat er op zeer korte termijn iemand langs zou komen omdat er een gaslek in zijn woning zou zijn. Een paar minuten later verscheen de verdachte inderdaad aan de deur in de Reitzstraat en wist de verdacht de bejaarde Hengeloër zover te krijgen hem binnen te laten.

Nadat hij de man ook nog eens zo ver had gekregen om waardevolle spullen in een tas te stoppen, stuurde de verdachte de Hengeloër met een smoesje naar boven om iets te checken. Eenmaal daar hoorde de 83-jarige man de deur in het slot vallen, waarna de insluiper er vandoor bleek te zij gegaan, mét de waardevolle spullen.

Signalement

De politie heeft een signalement van de 'medewerker' verspreid en vraagt getuigen zich te melden. De man is ongeveer 1.85 meter lang, heeft kort donkerblond haar en een smal postuur met een ingevallen gezicht. De politie schat dat de man tussen de 30 en 40 jaar oud is. Ten tijde van de diefstal droeg hij een donkerblauwe trui.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.