Twee mannen onder een eik, met op de achtergrond een es. Arend Heideman lokaliseert de foto in de omgeving van Delden
Volledig scherm
PREMIUM
Twee mannen onder een eik, met op de achtergrond een es. Arend Heideman lokaliseert de foto in de omgeving van Delden © Collectie Meester H.W. Heuvelstichting

Bernard Hoetink fotografeerde het Twente van weleer: heimwee naar de ‘oale groond’

In een tijd dat nog bijna niemand fotografeerde, legde Bernard Jacob Hoetink het boerenleven in Twente en de Achterhoek vast. Oud-journalist Arend Heideman begon een zoektocht naar het leven en werk van deze voor velen onbekende fotograaf die in 1960 in Hengelo overleed. „Hij betrapt de tijd en zet hem stil.”

 1. Liefde, dat is wat ik overal verspreid
  PREMIUM
  Column

  Liefde, dat is wat ik overal verspreid

  Liefde. Ja. Liefde. Dat is denk ik wel het woord dat in zes letters (waarvan vijf verschillende) perfect samenvat wat ik al die jaren als artiest overal om me heen aan het verspreiden ben. Liefde. Onvoorwaardelijke liefde. Liefde voor de medemens. Liefde voor mijn vrienden. Liefde voor de vreemdeling. Liefde voor de familie. Liefde voor het detail. Liefde voor het grotere plaatje. Liefde voor de waarheid. Ook dat. Ik hou echt van de waarheid. Daar kun je me echt voor wakker maken. En dat niet alleen. Ik kan bij tijd en wijle ook donders genieten van de meest belachelijke onzin. Zolang het maar geen verwerpelijke onzin is. Bij verwerpelijke onzin haak ik af. Voel ik gewoon heel weinig liefde bij. Maar dat maak ik dan wel meteen heel erg duidelijk. Dat ik daar absoluut niet van gediend ben. Van die verwerpelijke onzin. Maar weet dat ik daar dan heel helder over zal communiceren. Met alle liefde. Zoals u dat van mij mag verwachten. Liefde. Altijd. En overal.
  Hengelo