Volledig scherm
Bertus Klein toen ie nog een paar jaar jonger was, in muziekcafé De Cactus. © Christian van der Meij

Bertus Klein vertrekt, maar muziek speelt door in café De Cactus in Hengelo

HENGELO - Ze nemen deze week afscheid van hun klanten. Bertus Klein en Nelleke Ruijter, de exploitanten van muziekcafé De Cactus aan de Pastoriestraat, stoppen ermee. De opvolgers staan klaar, maar hun namen worden nog even niet genoemd.

Er moeten nog enkele details voor de overname worden geregeld, vandaar. „Ik hoop dat het vóór 1 november rond is”, zegt Bertus Klein (58). „Maar we willen in elk geval in het café afscheid nemen, nu het nog van ons is.”

Het is voor hem en voor zakelijk partner Nelleke Ruijter een goed moment om ermee te stoppen, zegt hij. „We zitten op dezelfde lijn.” Bertus voelt lichte slijtageverschijnselen na 21 jaar avond- en nachtwerk. En hij is ‘net jong genoeg om eens naar iets anders te kijken waarmee ik m’n zakgeld kan verdienen.’

Verstandig
Maar geen misverstand erover: „Dit is de mooiste baan die we ooit hebben gehad. We gaan weg met pijn in ons hart. Ons verstand zegt echter dat we de zaak beter kunnen overdragen.” Een verstandig, maar ook verdrietig gebeuren. Zo noemen ze dat.

Opvolgers
Precies een jaar geleden gingen ze op zoek naar een opvolger. Na de vakantie meldde zich een belangstellend ‘koppel.’ Het zijn geen klanten, maar ze zetten het muziekcafé met het kleine podium op de huidige manier voort, zegt Bertus Klein.

Podiumpje
„Er hebben zich hier prachtige muzikale optredens afgespeeld. Dat intieme podiumpje moet dan ook blijven, je zit er zó dicht op de muzikanten.” Komende donderdag, vrijdag en zaterdag nemen Bertus Klein en Nelleke Ruijter alvast afscheid in hun muziekcafé, tussen 21.00 en 00.00 uur. En dan blijven ze nog even, tot de overname.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.