Volledig scherm
Raadslid Ben van Veen werd uit de fractie gezet omdat hij niet zou communiceren met de rest van de partij.

Bestuur CDA Hengelo onder curatele

HENGELO - Het bestuur van het CDA in Hengelo staat komend jaar onder toezicht van twee commissarissen. Het moet een eind maken aan het gerommel en het geruzie.

De commissarissen Gerard ter Ellen en Paul Hoogendoorn gaan de rust terugbrengen in de partij, zodat het CDA zich kan richten op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Beide Hengeloërs met een verleden in de partij zijn door het CDA Overijssel gevraagd om het bestuur in Hengelo 'te versterken en fit te maken voor de toekomst.'

Ingeleverd

De huidige bestuursleden hebben hun portefeuille ingeleverd. Komend jaar wordt bekeken of er voor hen nog plek is in een nieuw te vormen bestuur en zo ja, welke taak bij hen past. 

Harink

Het Hengelose CDA-bestuur heeft het de afgelopen periode niet gemakkelijk gehad. Het vorige CDA-bestuur onder voorzitterschap van Jeroen ten Brummelhuis trad deze raadsperiode plotseling af. Ook was er de kwestie rond toenmalig fractievoorzitter Johan Harink, nadat er door inspecteurs van de gemeente 21 overtredingen van bouw- en milieuregels op zijn boerenerf waren vastgesteld. Uiteindelijk trad Harink terug.

Breuk

Recent speelde nog de breuk tussen CDA-raadslid Ben van Veen en een aantal mensen onder aanvoering van de nieuwe fractievoorzitter Maureen Muller. Van Veen werd uit de fractie gezet, omdat hij niet zou communiceren met de rest. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.