Bloemenbuurt in Hengelo urenlang zonder stroom door brand

UPDATE | VIDEOHENGELO - In een leegstaand pand aan de Hazemeijerstraat in Hengelo is woensdagmiddag brand uitgebroken. Hierdoor zit de Bloemenbuurt, waaronder de Creatieve Fabriek, zonder stroom.

De brand was rond 18:15 uur meester. Het vuur woedde in de hoogspanningsruimte van hetgebouw. Het duurde even voor er geblust kon worden, omdat het om een oliegestookte generator ging en er explosiegevaar bestond. Het explosiegevaar is inmiddels geweken. 

Netbeheerder Enexis moest de stroom afgeschakelen zodat er geblust kon worden. Zij proberen de postcodegebieden 7553 en 7555 nu weer van stroom te voorzien. Het probleem is naar verwachting pas rond 23:30 opgelost. 

Volledig scherm
Brand in Hengelo © News United
  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.