Volledig scherm
De Boekelosebrug nieuwe stijl. © Boekelosebrug

Boekelosebrug in Hengelo half jaar later open

HENGELO - De werkzaamheden aan de nieuwe Boekelosebrug duren een half jaar langer dan verwacht. De voornaamste redenen voor de vertraging zijn volgens de gemeente dat het ontwerp-traject meer tijd heeft gevraagd dan voorzien en dat er ter plaatse bodem- en grondwaterverontreiniging is aangetroffen. De gemeente verwacht dat de brug uiterlijk 1 juni 2019 open is.

Verkeersbelasting

De oude brug was verouderd en niet berekend op de toekomstige verkeersbelasting. Voor het vervangen van de brug moet de Boekeloseweg tussen de Boortorenweg en de Ketelmakerij worden afgesloten.Tot dat de nieuwe brug in gebruik kan worden genomen blijven de huidige omleidingsroutes via de Oelerbrug (bij Thales) en de Boortorenweg van kracht.

Ondernemers en omwonenden kwamen eerder in verzet tegen de langdurige afsluiting van de Boekelosebrug. Ze hielden rekening met grote verkeersproblemen en lange omwegen. 

Afgesloten

Volgens Robin Schipmann toen, directeur van het bedrijf Skyfly aan de Oude Boekeloseweg, kon het niet zo zijn dat de belangrijkste verbinding tussen bedrijventerrein Twentekanaal Zuid en de Breemarsweg liefst veertien maanden afgesloten zou zijn Al het verkeer zou moeten omrijden via de Oelerbrug of de brug bij de Waarbeek. De vrees was dat het verkeer in Hengelo-Zuid helemaal zou vastlopen, met name op de Breemarsweg.

Erger

Schipman gisteren: „Ik moet eerlijk zeggen dat het met de overlast reuze meevalt. Alleen in de spits is het erg druk bij de brug van Thales. Ik vind het veel erger dat de gemeente nu ook de Breemarsweg er voor een deel uit wil halen. Die zit juist in de omleidingsroute.”

Van maandag 17 september tot en met vrijdag 9 november is de Breemarsweg afgesloten, in het kader van de reconstructie van de Breemarsweg. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.