Al voordat Hengelo Borne aandeed met de Karavaan van de Nieuwe Energie was er op het Rheineplein al een grote demonstratie tegen het idee om windmolens bij woonwijken te plaatsen.
Volledig scherm
Al voordat Hengelo Borne aandeed met de Karavaan van de Nieuwe Energie was er op het Rheineplein al een grote demonstratie tegen het idee om windmolens bij woonwijken te plaatsen. © Robin Hilberink

Bornenaren vrezen dat Hengelo geen oog heeft voor buren bij plaatsen windturbines

HENGELO/BORNE - Heeft Hengelo wel oog voor de inwoners van aangrenzende woonwijken in Borne? Veel Bornenaren denken van niet. In ieder geval niet als het gaat om mogelijke locaties voor windmolens. Bewoners van Woolde hebben inmiddels een petitie online staan.

  1. Twee slachtoffers, 23 jaar verschil: het verhaal achter een bijzondere Twentse aanrandingszaak
    PREMIUM

    Twee slachtof­fers, 23 jaar verschil: het verhaal achter een bijzondere Twentse aanran­dings­zaak

    Ze vonden haar lipgloss in het weiland. Op haar gezicht zat bloed. Een nachtelijke fietstocht na een carnavalsfeest in Tubbergen veranderde in februari 2022 voor de 19-jarige vrouw uit Agelo in een bijna-doodervaring, toen ze in het pikkedonker van haar fiets werd getrokken en aangerand. Door een man die dit 23 jaar geleden al eens had gedaan. „Ze proberen me een hak te zetten.”
    Zenderen