Brand bij Twence in Hengelo onder controle

VIDEO + UPDATEHENGELO - Op terrein van afvalverwerker Twence is vanavond rond half zeven opnieuw brand uitgebroken in een afvalberg. Na zo'n twee uur blussen kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. 

Volgens woordvoerder Loes Hilberink van de brandweer Twente hebben de eerste metingen ter plekke aangegeven dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. Wel is er in de directe omgeving sprake van stankoverlast. Eerder op de avond gaf de brandweer kijkers en omwonenden het advies om uit de rook te blijven.

Over de oorzaak wil Hilberink officieel nog niets zeggen, maar opnieuw lijkt broei de reden waarom er brand is uitgebroken bij Twence. De brand is alweer de vierde deze maand. Ook in de nacht was donderdag op vrijdag was er sprake van een kleine broeibrand. Ook toen waren eenheden van de brandweer ter plekke.

Eerdere branden

Een jaar geleden, op 30 juni, werd Twence getroffen door een extreem grote brand waarvan de stank tot in Deventer te ruiken was. Op 26 mei van dit jaar was het opnieuw raak. Toen ontstond brand in een pand voor gft-afval, veroorzaakt door kortsluiting in een ventilator.

Volledig scherm
Luchtfoto Twence © Maurits Jansen
Volledig scherm
Rook boven Hengelo © News United/Jack Huygens
Volledig scherm
Brand Twence © News United/Jack Huygens

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.