Volledig scherm
De brandweer inventariseert de schade in voormalig hotel De Kroon. De brand woedde binnen. De puinhoop buiten is geen gevolg van de brand. © News United/Jack Huygens

Brand in voormalig hotel in Hengelo, politie pakt 3 jongeren op

112HENGELO - In voormalig hotel De Kroon in Hengelo heeft zondagmiddag een kleine brand gewoed. Getuigen zagen vlak voor het uitbreken van het vuur drie jongeren het pand verlaten. Dankzij een goede omschrijving kon de politie hen in de buurt aanhouden.

De brandweer rukte met meerdere auto's uit naar het voormalige hotel op de hoek van het Mitchamplein en de Deldenerstraat. Het vuur werd ondertussen al geblust door toegesnelde politieagenten.

Verbouwing

Het is de bedoeling dat het pand wordt omgebouwd tot wooncomplex. Op de begane grond komen vijf appartementen, daarboven nog eens zeven. De kop van het gebouw is bestemd voor daghoreca. "Dan moet je denken aan een afhaalrestaurant of een Turkse bakker, met een paar tafeltjes", vertelde architect Rob Mees ten Oever daar eerder over.

De brand was binnen. Onduidelijk is of er schade is ontstaan. Of de brand gevolgen heeft voor de verbouwing is dan ook nog niet te zeggen.

Volledig scherm
Het voormalige hotel De Kroon aan de Deldenerstraat wordt omgebouwd tot appartementencomplex. De kop van het gebouw is bestemd voor daghoreca. © Rob Mees ten Oever

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.