Schrijver Gerard Löbker (links) en het redactieteam van ‘Bij Stork’.
Volledig scherm
Schrijver Gerard Löbker (links) en het redactieteam van ‘Bij Stork’. © Dolf Ruesink

Burgemeester schenkt jubileumboek Stork aan arbeider

HENGELO – Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo maakte dinsdagmiddag bij het jubileumfeest van 150 jaar Stork een gebaar naar de werknemers. Hij schonk het aan hem overhandigde eerste exemplaar van het 420 pagina’s dikke boek ‘Bij Stork’ aan een van de fabrieksarbeiders.

Henk van der Kuil (65) uit Haaksbergen was bijzonder in zijn nopjes met het eerste van de 2.500 gedrukte exemplaren. „Toen ik met mijn diploma van de lagere technische school bij Stork kwam solliciteren, keken ze eerst wat bedenkelijk. Het kon er net mee door. Gelukkig werd ik aangenomen”. Van der Kuil werkte 49 jaar bij de machinebouwer, schopte het tot voorman en ging recent met pensioen.

Alle Stork-werknemers krijgen deze week het jubileumboek cadeau. Voor initiatiefnemer Gerard Löbker, die met schrijvers Hans Morssinkhof en Hans van de Broek ruim drie jaar aan het historisch overzicht werkte, kreeg de presentatie bij Stork een extra feestelijk tintje. Voor zijn veertigjarig dienstjubileum bij het bedrijf werd hij onderscheiden met een oorkonde en bloemen.

Stork City

Voor eerste burger Schelberg was de boekpresentatie een van de vele heuglijke gebeurtenissen in de Stork-jubileummaand. “Ik voel me gewoon burgemeester van Stork City”. 

Burgemeester Schelberg.
Volledig scherm
Burgemeester Schelberg. © Dolf Ruesink

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.