BurgerBelangen Hengelo wil grijze otto nog niet kwijt

HENGELO - De gemeente moet per direct stoppen met de inname van de grijze afvalcontainers. Dat zei fractievoorzitter Annie Doornbos van BurgerBelangen maandagavond tijdens de vierde aflevering van politiek café Hengeloos Peil.

De fractie van BurgerBelangen heeft in 2015 wel ingestemd met het nieuwe systeem van 'omgekeerd inzamelen', waarbij de grijze otto uit het straatbeeld verdwijnt en mensen zelf hun restafval naar een ondergrondse container moeten brengen.

Nadelen

Fractievoorzitter Doornbos zei maandagavond nog steeds achter het gemeentelijke afvalbeleid te staan. "Maar ik zie ook de nadelen." Vooral ouderen hebben er moeite mee dat ze straks hun zak met restafval zelf weg moeten brengen.

BurgerBelangen wil daarom een heroverweging van het eerdere besluit. Er zou nog eens goed moeten worden gekeken naar alternatieven. Bijvoorbeeld een systeem waarbij de grijze otto eens in de drie maanden wordt geleegd. Of de containers op afroep laten ophalen. In afwachting daarvan wil BurgerBelangen de inname van de grijze otto's staken.

Terugdraaien

Collega-raadslid Leo Janssen (Lokaal-Hengelo) sloot zich daar maandagavond meteen bij aan. Evenals Stan Horsthuis (Lijst Horsthuis), die in 2015 als enige raadslid tegenstemde. Als het aan hem ligt, wordt het hele besluit teruggedraaid. Horsthuis wil nu het presidium van de gemeenteraad verzoeken om het onderwerp opnieuw op de politieke agenda te zetten.

Volledig scherm
In Beckum en Oele zijn de grijze otto's al ingenomen. © Christian van der Meij

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.