Volledig scherm
Sinds januari is de Pruisische Veldweg afgesloten voor doorgaand verkeer. © TC Tubantia

Buurt baalt van sluipverkeer tussen Hengelo en Enschede

HENGELO/ ENSCHEDE - De Pruisische Veldweg in Hengelo is sinds januari afgesloten voor doorgaand verkeer. Maar volgens de gemeente zijn er nog steeds automobilisten die zich daar niets van aantrekken.

De gemeente houdt daarom extra controles. Wie de borden negeert en toch via de Pruisische Veldweg rijdt, riskeert een boete van 104 euro.

Overlast

Als gevolg van de werkzaamheden aan de Kuipersdijk is het sluipverkeer over de Pruisische Veldweg sterk toegenomen. Omwonenden ondervinden daarvan veel overlast. Daarom sloot de gemeente de weg in januari af voor doorgaand verkeer. Maar tot ergernis van de omwonenden blijven automobilisten de Pruisische Veldweg gebruiken als sluiproute van en naar Enschede.

Dankbaar

Op haar eigen website doet de gemeente Hengelo een dringend beroep op de automobilisten om gebruik te maken van de officiële omleidingsroutes. ‘De omwonenden zullen u dankbaar zijn’

  1. Hoe de missie van trashpacker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwijde beweging
    PREMIUM
    Video

    Hoe de missie van trashpac­ker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwij­de beweging

    Wat begon als een spontane opruimactie in Zuidoost-Azië, is bijna een jaar later uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met meer dan tienduizend backpackers en lokale bevolking. Tijmen Sissing, de 28-jarige ‘trashpacker’ uit Hengelo, is hét gezicht in de strijd tegen zwerfafval geworden. Inmiddels is hij weer in Vietnam en op 20 juli houdt Tijmen de Global Trashpacking Day. Het doel voor 2019? Honderdduizend vuilniszakken vullen met afval. Over heel de wereld.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.