Café in Hengelo gesloten na politie-inval; harddrugs aangetroffen

VideoHENGELO - De politie heeft zaterdagnacht een inval gedaan in café Club TopShot aan de Willemstraat in Hengelo. Bij die inval is een grote handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het pand is op last van burgemeester Sander Schelberg van Hengelo per direct gesloten.

Het vermoeden dat in de horecazaak werd gehandeld in harddrugs, bestond bij de politie al enkele weken. De politie viel het pand zaterdagnacht tegen 00.30 uur binnen. Agenten troffen pillen, wikkels met vermoedelijk cocaïne en wiet aan.

Aanhouding

Tijdens de inval waren er ongeveer 40 personen in de horecazaak aanwezig. Eén persoon is aangehouden; het gaat om een 41-jarige man uit Hengelo. Volgens de eigenaar van Club TopShot gaat het om een goede klant. "Hij komt al jaren bij ons", zegt de ondernemer. 

Bij de politie-inval werden veel agenten ingezet. Het café werd afgeschermd met zwarte schermen en agenten barricadeerden de ingang van de horecazaak aan de Willemstraat. 

Schaamte 

"Ik dacht echt dat het een grap was", reageert de eigenaar van de club op de inval. De Hengeloër vindt het kwalijk dat hij naar eigen zeggen nooit een waarschuwing heeft gehad over de vermeende drugshandel in zijn zaak. Zelf zegt hij van niets te weten. "Er is me gisteren verteld dat er zeventig pillen zijn gevonden, maar of dat waar is?"

"Er gaan nu geruchten dat ik een drugsdealer ben en dat er minderjarigen in de club aan het drinken waren." Maar dat is volgens de eigenaar allemaal onzin. "Ik ben al twintig jaar horeca-ondernemer en ben anti-drugs." Zijn telefoon staat roodgloeiend. "Ik neem niet meer op, want ik schaam me. Maar ik ga zeker terug vechten."

Sluiting

De politie-inval werd in samenwerking met de gemeente gehouden. De burgemeester heeft de horecazaak in eerste instantie voor de duur van twee weken gesloten, maar Schelberg is van plan het pand voor minimaal een jaar te sluiten.

Volledig scherm
Het café werd afgezet met zwarte schermen © News United/Jack Huygens
  1. Rake klappen op bedrijventerrein Almelo waren poging tot afpersing in drugswereld

    Rake klappen op bedrijven­ter­rein Almelo waren poging tot afpersing in drugswe­reld

    ALMELO - Echt spectaculair ziet het er op beeld niet uit. Twee mannen en een vrouw komen rustig aanlopen bij een bedrijfspand aan de Virulyweg in Almelo. Ze spreken voor het pand een man aan, er wordt vervolgens veel met armen gezwaaid en gewezen. Dan krijgt de aangesproken man kort achter elkaar twee klappen. Hij blijft overeind, krijgt een vriendschappelijke handdruk en geeft een kameraadschappelijke ‘boks’ waarna de drie weer weglopen. Toch is de kijker van de videobeelden getuige van “een poging tot afpersing”, aldus officier van justitie Jansen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.