Volledig scherm
© Rens Weustink

Carnavalsvierders maken zwijnenstal van trein tussen Hengelo en Zutphen

HENGELO – De meeste carnavalsvierders lagen maandagmorgen rond zeven uur nog op één oor, maar in de trein tussen Hengelo en Zutphen leek het alsof het feest nog altijd aan de gang was. Confetti, achtergelaten drankflessen en lege bierblikjes ‘versierden’ het gangpad van de trein.

Passagiers die onderweg waren naar hun werk, school of een andere locatie, vonden zich daardoor terug in een zwijnenstal. “Alsof de feestgangers net zijn uitgestapt”, twitterde passagier Rens Weustink, die de trein van 7.16 uur vanuit Hengelo naar Zutphen pakte. Tussen al het carnavalsafval zag hij een strip paracetamol liggen, achtergelaten kleding en een lege fles Smirnoff.

De klacht is bekend bij vervoerder Keolis. “Met carnaval zetten we altijd extra schoonmaak in onze treinen in, maar na de laatste rit is bij het terugzetten van deze trein de verlichting uitgezet, daardoor kon de schoonmaker niets beginnen”, zegt woordvoerder Hanneke Ruiter. “Inmiddels heeft er een spoedschoonmaak plaatsgevonden, vanmiddag zal de trein grondig worden gereinigd.” 

Volledig scherm
© Rens Weustink
  1. 'Ondernemers die vertrekken uit Hengelo gaan de boot missen'

    'Onderne­mers die vertrekken uit Hengelo gaan de boot missen'

    HENGELO Volgens wethouder Gerard Gerrits moet de binnenstad levendiger en bruisender worden en is al veel in gang gezet om dat doel te bereiken. „Het gaat de goede kant op. Er zijn ondernemers die vertrekken uit Hengelo, maar er komen er per saldo méér bij. We hebben het dieptepunt nu wel gehad. Maar we zijn er nog lang niet. Tegen de vertrekkers zou ik willen zeggen; jullie gaan de boot missen, want we gaan er iets van maken in Hengelo.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.