Annie Rouwenhorst (75) uit Beckum kreeg vrijdag goed nieuws; ze is goedgekeurd en mag snel de weg weer op.
Volledig scherm
Annie Rouwenhorst (75) uit Beckum kreeg vrijdag goed nieuws; ze is goedgekeurd en mag snel de weg weer op. © Carlo ter Ellen DTCT

CBR laat van zich horen: Annie (75) uit Beckum mag snel weg weer op

BECKUM - Goed nieuws voor Annie Rouwenhorst (75). De actieve vrouw uit Beckum, die maanden wachtte op goedkeuring van het CBR voor het verlengen van haar rijbewijs, kreeg vrijdagochtend positief bericht: ze kan snel de weg weer op.  

Rouwenhorst beklaagde zich vrijdag in deze krant over het CBR. Eind september 2018 ondernam ze de eerste stappen om haar rijbewijs te verlengen, maar het bleek niet vroeg genoeg; donderdag verliep haar rijbewijs. Niet omdat ze niet aan de gezondheidseisen voldoet, maar omdat het momenteel erg druk is bij het CBR.

Tientallen mensen

Ze is niet de enige die zich beklaagt over het telefonisch moeilijk bereikbare CBR, waar ‘mensen de administratieve molen in worden gezogen’, aldus advocaat Tom Kneepkens, die veel zaken doet tegen het CBR. Naar aanleiding van het verhaal van Rouwenhorst meldden zich tientallen mensen met soortgelijke verhalen bij deze krant.

De woordvoerster van het CBR, Nathalie Dingeldein, was donderdag niet bereikbaar, maar nam na de publicatie krant vrijdagochtend contact op. Ze erkent dat de overgang van papier naar digitaal momenteel een behoorlijke wissel trekt op het CBR en dat dit gepaard gaat met vertraging. „Dat vinden we echt heel vervelend. We hebben de klantenservice uitgebreid en werken er met man en macht aan om iedereen te helpen.”

Vier maanden

In dat kader had ze goed nieuws voor Annie Rouwenhorst: ze is goedgekeurd. „Ze mag naar de gemeente om haar rijbewijs aan te vragen.” Wel wijst Dingeldein erop dat Rouwenhorst officieel niet bij de gevallen hoort die langer dan vier maanden moesten wachten: „Wij hebben haar gezondheidsverklaring op 12 oktober ontvangen.” 

Hoewel Annie in eerste instantie zelf niet bereikbaar was - zij en haar man waren samen boodschappen doen, hij moest mee om te rijden - ondernam de Beckumse direct actie toen ze het goede nieuws hoorde. Op het Stadskantoor in Hengelo vroeg ze gisteren direct haar rijbewijs aan, volgende week mag ze de weg weer op.

Heeft u een soortgelijke ervaring met het CBR? Mail uw verhaal naar a.tebogt@tubantia.nl

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.