Volledig scherm
Maureen Muller © Emiel Muijderman

CDA Hengelo wil af van fractievoorzitter
Maureen Muller

HENGELO - Maureen Muller heeft het goed verbruid bij de CDA-commissarissen Gerard ter Ellen en Paul Hoogendoorn. Zij hebben een extra ALV uitgeschreven voor 10 januari om haar naam te schrappen van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

De commissarissen zijn woest over een interview in deze krant met Muller waarin ze onder meer aangeeft dat het CDA door allerlei interne problemen ‘het niet verdient om in het college te zitten.’ Muller was door de lijstadviescommissie tweede op de lijst gezet, achter lijsttrekker Marcel Elferink. Door ingrijpen van de commissarissen schoof ze een plaats naar achteren, naar plek drie. Daarover was ze zeer teleurgesteld en dat liet ze in duidelijke bewoordingen in het artikel in de krant merken.

Kwaad daglicht

De commissarissen slaan nu terug. “Het CDA wordt in een kwaad daglicht gesteld en ernstige schade berokkend”, zo schrijven ze in een brief aan de leden. “De redenen waarom zij zich zo uitlaat zijn voor ons onbegrijpelijk. Maar een en ander houdt wel in dat we geen andere keuze hebben dan te besluiten haar alsnog van de kandidatenlijst te halen.”

Maureen Muller in een reactie: “Ik heb gereageerd op een artikel van de commissarissen in de krant waarin zij vanalles over mij zeggen. Dan mag ik ook iets zeggen.”

Twee zetels

Als zij van de lijst wordt gehaald, zal ze direct uit de CDA-fractie stappen. Raadslid Koert van ’t Hof en mogelijk ook Jan Vis die haar steeds hebben gesteund zullen haar volgen in een nieuwe fractie Mulder. In dat geval houdt het CDA twee zetels over in de raad en verliest het college van B en W zijn meerderheid.

Muller: “De commissarissen zetten het gehele CDA op het spel. Zij zullen daarvoor zelf verantwoordelijkheid moeten dragen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.