Volledig scherm
© Kim Jansen

Cinema Hengelo wordt Movie Unlimited Bioscoop

HENGELO - Zo’n anderhalf jaar nadat de bioscoop in Hengelo een Pathé-bioscoop is geworden, gaat het filmhuis met vijf zalen en ruim 800 stoelen verder onder de naam Movie Unlimited Bioscopen.

Movie Unlimited, dat zichzelf een kleinschalig en onafhankelijk bioscoopbedrijf met vestigingen in kleine en middelgrote steden noemt, is vanaf 23 mei eigenaar van de bios aan de Beekstraat.

Volgens Sipke Molenaar, directielid van de bioscoopketen, is het een strategische keuzen om Hengelo aan het portfolio toe te voegen. „Wij zien dit als een mooie kans om onze positie in de regio versterken.” Movie Unlimited heeft ook bioscopen in Almelo, Kampen en Zevenaar.

Programmering

Hoewel er vanaf eind mei een andere naam op de gevel prijkt, blijft Pathé wel de programmering voor Cinema Hengelo verzorgen. De Franse keten doet dat ook al jaren op de andere locaties. In 2017, toen Pathé de Hengelose bioscoop overnam, heeft de keten onderzocht welke films de inwoners van de regio Hengelo graag willen zien. „Uitgangspunt daarbij is een optimaal filmaanbod voor de bezoekers”, zei een woordvoerster daar destijds over.

De Franse keten heeft in 2018 het interieur van de bioscoop aan de Beekstraat in een ‘Pathé-jasje’ gestoken. Of Cinema Hengelo na 23 mei opnieuw een metamorfose ondergaat, is onbekend.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.