Volledig scherm
DEN HAAG - Door alle bezuinigingen hebben de burgers steeds minder geld te besteden. / MINIMA / ARMOEDE ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA Lex van Lieshout

Cliëntenraad Minima Hengelo telt nog maar één lid

HENGELO - De Cliëntenraad Minima bestaat op dit moment uit nog maar één persoon, Ellis ter Haar. De overige leden zijn opgestapt. "Ze zijn boos op de gemeente", aldus Ter Haar die nu als enige vanuit het kantoor in wijkcentrum De Sterrentuin mensen te woord staat. 

“We zijn druk nieuwe leden te werven. Het komt goed." De leden van de WMO Cliëntenraad hebben eerder collectief het bijltje erbij neergegooid. De onvrede daar richt zich op de vraag of deze raad uitsluitend moet bestaan uit mensen die ook gebruik maken van WMO-voorzieningen of hun wettelijke vertegenwoordigers. De gemeenteraad moet daar een uitspraak over doen. Slechts een deel van de nu opgestapte leden voldoet maar aan dat criterium. Sommige leden namen zitting in de WMO Cliëntenraad vanwege hun 'brede kijk' op de problematiek. Vanuit de gemeenteraad is daar verzet tegen gekomen. Met name SP en D66 roeren zich.

Wethouder Bas van Wakeren heeft aangekondigd binnenkort een brief naar de gemeenteraad te sturen met daarin de koers die het college wil volgen ten aanzien van de cliëntenraden.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.