FBK-stadion
Volledig scherm
FBK-stadion

Combi-stadion niet haalbaar

HENGELO - Om het FBK-stadion geschikt te maken voor medegebruik door FC Twente zijn ingrijpende aanpassingen nodig. Die zouden minimaal tussen de 2,2 en 3,2 miljoen euro gaan kosten, zo blijkt uit een onderzoek naar de toekomst van het stadion.

De uitkomsten van het onderzoek werden gisteren gepresenteerd aan de gemeenteraad. Ook FC Twente-voorzitter Joop Munsterman was daarbij aanwezig. Hij liet weten een gecombineerd atletiek- en voetbalstadion niet te zien zitten. „Wij gaan geen miljoen investeren om de atletiek overeind te houden.” In een stadion met een atletiekbaan zit het publiek volgens hem veel te ver van het veld af. „Dan zit je straks nog met een verrekijker naar onze spelers te kijken.”

Gisteravond werd duidelijk dat FC Twente alleen geïnteresseerd is als de club het FBK-stadion helemaal voor zich alleen krijgt. FC Twente heeft al concrete plannen klaarliggen voor het ombouwen tot voetbalstadion voor tien- tot twaalfduizend bezoekers. In die plannen is geen ruimte meer voor een atletiekbaan. De tribunes worden grotendeels overdekt en aan de noordzijde komt een nieuw hoofdgebouw. Het is de bedoeling dat de vrouwen en beloftes van FC Twente er hun thuiswedstrijden gaan spelen. Ook zal het eerste elftal er oefenwedstrijden gaan spelen. Over de kosten van het plan wilde Munsterman zich niet uitlaten. Mocht het niet doorgaan, dan wil FC Twente een tribune bouwen op haar trainingscomplex, naast het stadion.

Wethouder Erik Lievers trok gisteren de conclusie dat een gecombineerd stadion financieel niet haalbaar is. Resteren twee mogelijkheden. Of het stadion blijft een atletiekstadion. Maar dan wordt de beoogde bezuiniging van twee ton niet gehaald. Of het stadion wordt overgenomen door FC Twente. De voorkeur van het college van B en W gaat uit naar een voetbalstadion. Het laatste woord is nu aan de gemeenteraad. Die neemt op 2 juli een definitief besluit over de toekomst van het stadion. Als de raad kiest voor het plan van FC Twente, betekent dat het onherroepelijke einde van de FBK-games. De atletiekverenigingen die nu nog gebruik maken van het stadion, zoals MPM, zullen moeten uitwijken naar de oefenbaan achter het stadion. Die zal dan moeten worden aangepast en uitgebreid. De kosten daarvan bedragen circa zeven ton.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.