Volledig scherm
De ene zijde van de speciale munt © Nederlandse Munt

Dafne Schippers onthult speciale FBK 5-euromunt

HENGELO – Atlete Dafne Schippers presenteerde met een Ceremoniële Muntslag zondagmiddag een nieuw 5-euromuntstuk met het beeld van sportlegende Fanny Blankers-Koen. Dat gebeurde in het naar de oud-kampioen vernoemde stadion, voorafgaande aan de FBK Games.

Op 26 april 2018 was het honderd jaar geleden dat Fanny werd geboren. Reden voor de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale munt uit te brengen als eerbetoon aan ‘de vliegende huisvrouw’. Bij de presentatie waren Menno Snel (staatssecretaris van Financiën), Stephan Satijn (muntmeester van Koninklijke Nederlandse Munt) en de beelend kunstenaars Suzan Drummen en Monique Wijbrand (ontwerpers van de munt) aanwezig.

Meteen in de verkoop

Dafne Schippers werd bij de ceremonie geassisteerd door twee Twentse scholieren: Fee Zilkens (14) uit Enschede en Mart ten Voorde (12) uit Haaksbergen. De nieuwe munt is een wettig betaalmiddel. Direct na de presentatie begon Koninklijke Nederlandse Munt in Hengelo de verkoop. Zo is er vandaag een Eerste Dag Uitgifte en zijn er enkele speciale varianten van het ‘vijfje’ in een gelimiteerde oplage te koop. 

Volledig scherm
De andere zijde van de speciale munt © Nederlandse Munt

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.