Volledig scherm
© Annina Romita

Dagen lijken geteld voor blauwe ceder naast stadhuis van Hengelo

HENGELO - Het ziet er somber uit voor de veelbesproken blauwe ceder op het Burgemeester Jansenplein in het centrum van Hengelo. Ondanks de vele protesten heeft de gemeente zichzelf een vergunning verleend om de boom te kappen.

Dat de vergunning tot kap van de ceder inmiddels is verleend staat vermeld in het Gemeentenieuws van deze week. Wie het niet met dat besluit eens is, heeft zes weken de tijd om bezwaar te maken. 

Kans

ProHengelo, oppositiepartij in de Hengelose gemeenteraad vindt dat de blauwe ceder naast het stadhuis in elk geval 'nog een kans moet krijgen' en roept via Twitter tegenstanders op om bezwaar tegen de verleende kapvergunning aan te tekenen.

Voorbij

Met het verlenen van de kapvergunning gaat het gemeentebestuur van Hengelo voorbij aan de vele protesten, met name uit de 'groene' hoek. De markante boom moet weg, omdat die volgens het college van B en W niet past op het toekomstige evenementenplein. De blauwe ceder zou de zichtlijnen verstoren.

Met name de plaatselijke Natuur- en Milieuraad heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor het behoud van de boom. Vorige maand stuurde de Natuur- en Milieuraad opnieuw en brief naar het gemeentebestuur, met het dringende verzoek om de eigen aanvraag voor een kapvergunning in te trekken.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.