Volledig scherm
Winkeliers in de Wemenstraat willen in ieder geval meer vlaggen: Corinne Oostrom, Ben van Veen en Frans van Dijken (vlnr). © Lars Smook

De gemeentevlag wappert straks fier in Hengelo

HENGELO - Het zal niet lang meer duren of de blauwwitte gemeentevlag van Hengelo wappert her en der in de stad. Het college van B en W stelt 4500 euro beschikbaar om pakweg 300 vlaggen aan te schaffen. 

Wethouder Marcel Elferink in een toelichting: "Een prachtig initiatief om deze vlag overal in Hengelo te zien en zeker ook in de binnenstad. Dat brengt extra sfeer en dat is prima." 

Bureau Hengelo wil de vlaggen verkopen en had gevraagd om voorfinanciering. Directeur Wouter Rijnders gaf aan, na bezuinigingen die het bureau zijn opgelegd, geen risico te willen lopen op de verkoop.  Nu de gemeente dat risico overneemt, is er geen belemmering meer voor het bureau om mee te werken. Er zijn al offertes aangevraagd bij vlaggenfabrikanten.

Maar eerst wil Bureau Hengelo samen met Stichting Centrummanagement Hengelo de interesse onder middenstanders peilen. "Hoe groot moet de vlag zijn, hoe lang de vlaggenstok? Dat soort dingen moeten we weten voordat we gaan bestellen", aldus Rijnders. In de Wemenstraat zou die interesse groot zijn. Daar alleen al zouden zo'n dertig vlaggen afgeleverd kunnen worden.

Onder particulieren is ook interesse voor de vlag. Mensen willen weten waar ze de vlag kunnen kopen en tegen welke prijs? 

Sinds kort wappert de vlag aan de Troelstrastraat. Perter Verkuilen besloot de vlag aan te schaffen. Hij plaatste een bestelling via internet. "Er zijn mooiere vlaggen denkbaar, maar dit is onze gemeentevlag. Daarmee kun je laten zien dat je trots bent op Hengelo", zegt hij.

CDA-gemeenteraadslid Ben van Veen bracht de vlaggenmanie op gang. Dat er nu zoveel aandacht is voor de vlag vindt hij alleen maar 'geweldig.' Wat hem betreft hangt heel Hengelo straks vol met gemeentevlaggen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.