Kardinaal Eijk gaat voor in de eucharistieviering in de Lambertusbasiliek in Hengelo. De kerk is leeg, maar via de televisie volgen tienduizenden mensen de dienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Kardinaal Eijk gaat voor in de eucharistieviering in de Lambertusbasiliek in Hengelo. De kerk is leeg, maar via de televisie volgen tienduizenden mensen de dienst. © Annina Romita

De kerk is leeg, maar tienduizenden volgen de dienst

HENGELO - Het is een onwerkelijk gezicht. De volledig verlaten Sint Lambertusbasiliek, als kardinaal Eijk en de Hengelose pastoor Marc Oortman richting het altaar lopen. Maar ondanks dat de kerk deze zondagochtend op slot zit en leeg blijft, volgen duizenden mensen de eucharistieviering. Via de televisie op NPO 2.

Het is de tweede zondag dat de kerken in Nederland leeg blijven. Ook hier is het vanwege het coronavirus niet veilig om met veel mensen bij elkaar te zijn. Maar dat betekent niet dat kerkgangers de dienst moeten missen. De KRO gaat door met de eucharistievieringen op televisie en gisteren kwam die vanuit de Sint Lambertusbasiliek in Hengelo.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.