De Nacht van Hengelo is net zo leuk zonder wielrennen

videoHENGELO - Een Nacht van Hengelo zonder wielrenners went snel. Veel bezoekers van het jaarlijkse stadsfeest vonden het vrijdagavond wel fijn, al die bewegingsruimte én een vroeg muzikaal begin.

Niet meer wachten voordat je vanuit de Beekstraat of het Burgemeester Jansenplein de hekken mag passeren naar de overkant als het peloton voorbij is geraasd in zijn zoveelste rondje door de binnenstad. De Nacht van Hengelo moest het vrijdagavond zonder wielerronde doen. Of mócht het zonder ronde, want maar weinig bezoekers leken de gebruikelijke sportieve aftrap te missen.

Opwarmer

Opvallend veel publiek stond al om acht uur klaar op de Markt voor de eerste live-act op het hoofdpodium: Jazzalike. Ze zouden als opwarmer voor Nielson, Snelle en ‘De Jeugd van Tegenwoordig’ een feestje gaan bouwen, had Laurens Haverkate van de succesvolle Hengelose band beloofd.

Na een jaar lang prijs na prijs in het land te hebben gewonnen, gaven de mannen voor het thuisfront vol gas, met swingend repertoire van Abba tot Nirvana.

Volledig scherm
Nacht van Hengelo, voor het eerst zonder wielerronde. © Robin Hilberink

Alles geven

„Zo moet het, direct alles geven”, zegt directeur Johan de Jong van Metropool tevreden. Voor het vijfde jaar verzorgt de Twentse poptempel de muziek tijdens de Nacht. En dus nu voor het eerst zonder wielerronde vooraf. ,,Dus moet je ook meteen vanaf de eerste minuut het publiek bieden waar het voor komt.”

Albergenaar Thijs Kemperink houdt wel van een wielergevecht. ,,Maar in de Nacht van Hengelo kwam ik voor de muziek en wat anders”. De cabaretier en presentator van dienst houdt een flesje omhoog: „Water, voor het eerst.”

Volledig scherm
Nielson treedt op tijdens Nacht van Hengelo. © Robin Hilberink

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.