Coördinator Henri ter Brake en wethouder Mariska ten Heuw hieven het glas bij de aftrap van de derde editie van Raamkunst in Hengelo.
Volledig scherm
Coördinator Henri ter Brake en wethouder Mariska ten Heuw hieven het glas bij de aftrap van de derde editie van Raamkunst in Hengelo. © Bert Janssen

‘Deelnemers aan Raamkunst in Hengelo mogen herkenbaarder’

HENGELO - De 63 deelnemende winkels en instellingen aan Raamkunst in Hengelo mogen duidelijker laten zien dat ze amateur-kunstschilders een podium bieden. Dat zei SP-wethouder Mariska ten Heuw deze dinsdagavond bij de aftrap van de derde editie.

In brasserie So Nice hief de wethouder het glas met eerste coördinator Henri ter Brake van de werkgroep die Raamkunst opzet. 

Prinses

Ter Brake was blij dat het aantal deelnemende zaken steeg van 55 vorig jast naar 63 dit keer. Te Brake benoemde Daniëlle Kaiser tot ‘prinses van de Hengelose cultuur’. Dit werkgroeplid en deelneemster verzorgt de social media voor Raamkunst.

Opknappen

Wethouder Ten Heuw, die zei te houden van cultuur en van de Hengelose binnenstad, vond dat etalages opknappen van de kunstwerken. Zij vond dat aan de buitenkant duidelijker zichtbaar mag zijn wie meedoet. De werkgroep presenteerde een flyer met de deelnemende winkeliers en kunstenaars.

Ondergewaardeerd

Volgens wethouder Ten Heuw, liefhebster van het tv-programma Schilderen als Rembrandt, wordt amateurkunst door professionele kunstenaars ondergewaardeerd.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.