Volledig scherm
Denksportcentrum aan de Cesar Franckstraat. Foto: Frans Nikkels

Denksportcentrum gaat eveneens dicht

HENGELO - Behalve wijkcentrum ’t Vogelkwartier aan de Leeuwerikstraat gaat ook het Denksportcentrum Hengelo aan de Cesar Franckstraat dicht.

Wethouder Erik Lievers wil de vijf jaar oude accommodatie aan de Leeuwerikstraat verhuren en het pand van het denksportcentrum verkopen. Deze maatregelen moeten een bezuiniging van 100.000 euro opleveren. De speeltuin van ’t Vogelkwartier blijft normaal geopend, zegt Lievers.

Het stichtingsbestuur had sluiting van ’t Vogelkwartier, zoals gemeld, zien aankomen en reageerde gisteren ‘geschokt’. Voorzitter Paul Hoogendoorn van het denksportcentrum zei: „Dit is een donderslag bij heldere hemel. We zijn verbijsterd. Lievers heeft dit centrum nota bene drie jaar geleden zelf geopend.” Aan de Cesar Franckstraat wordt geschaakt, gedamd, gebridged en mahjong gespeeld.

Volgens Lievers is wijkcentrum De Sterrentuin aan de Neptunusstraat een alternatief voor de activiteiten die nu in ’t Vogelkwartier plaatshebben. Ook zou er kunnen worden uitgeweken naar onderkomens van sportclubs als BWO en Tubantia.

Lees meer in De Twentsche Courant Tubantia/ editie Hengelo van donderdag.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.