Volledig scherm
Een bandenzaag werd uit de auto van een van de werknemers van TWW gestolen. Van de auto op de bouwplaats in Hengelo werden de ruiten ingegooid. © Nico Loohuis

Diefstal op bouwplaats in Hengelo:
TWW vraagt buurt om hulp

De werknemers van TWW Wegenbouw zijn ten einde raad. Voor de derde keer in acht weken is tijdens de werkzaamheden duur bouwmateriaal gestolen op de bouwplaats aan de Ketelstraat in Hengelo. 

Tot twee keer toe werd een bandenzaag uit een opengebroken auto ontvreemd. Ook werd een lijnlaser van de werkplek gestolen. De schade bedraagt ruim vijfduizend euro. Het bedrijf uit Oldenzaal heeft aangifte gedaan bij de politie. 

Oproep

Een oproep van directrice Karin Rog van TWW Wegenbouw op Facebook is inmiddels 30.000 keer bekeken en enkele honderden keren gedeeld. „Ik heb de buurtbewoners gevraagd of ze wat gezien hebben, maar niemand heeft iets gemerkt. Ik hoop dat de buurtbewoners en de politie alert zijn op inbrekers." Volgens Rog komt steeds vaker voor dat bouwmateriaal gestolen wordt van bouwplaatsen. „Dieven nemen ook afzethekken mee. Ze verpatsen het metaal dat daarin zit." 

Vastleggen

Het personeel baalt verschrikkelijk van de diefstallen, zegt uitvoerder Nico Loohuis van de werkzaamheden aan de Ketelstraat. „Terwijl ze aan het werk zijn slaat een inbreker zijn slag. Onze mensen draaien zich even om, en weg is de apparatuur. We zijn nu genoodzaakt om ook tijdens het werk regelmatig de  bandenzaag en lijnlaser vast te leggen met kettingen.”

Riolering

In opdracht van de gemeente Hengelo vervangt TWW in de Ketelstraat en de Weversweg-Spinnersweg de riolering.  Daarbij wordt extra aandacht besteed aan de kastanjebomen van Plein 1918. De wortels van de bomen worden voorzien van extra beluchting. Ook worden rijbaan en trottoirs opnieuw gelegd.  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.