Volledig scherm
Kat. Beeld ter illustratie. © Gettyimages

Dierenbescherming redt 14 katten uit ernstig vervuilde woning in Hengelo

AudioHENGELO - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie Twente hebben donderdag 14 katten gered. De dieren werden aangetroffen in een zwaar vervuilde woning in Hengelo. De 81-jarige bewoonster krijgt hulp.

Volgens de medewerkers van de LID hing er in de woning een sterke ammoniakgeur. Er waren geen kattenbakken aanwezig, dus de katten deden hun behoeften overal in huis.

Ovenla

De Dierenambulance Enschede en Dieropvangcentrum Enschede hielpen bij het vangen van de veelal jonge en verwilderde katten. De dieren werden zelfs in de ovenla van het fornuis gevonden. Een dierenarts constateerde bij veel katten parasieten, ademhalingsproblemen en diarree. Inmiddels zijn de dieren overgebracht naar een opvangcentrum voor onderzoek en behandeling.

Hulpverlening

De bejaarde eigenaresse krijgt hulp van huisarts, GGD en de woningbouwvereniging. De dierenbescherming geeft aan vaker dit soort gevallen tegen te komen. Eenzame ouderen krijgen enkel gezelschap van hun dieren. Doordat ze zich niet goed voelen, krijgen ook hun dieren niet de juiste zorg.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.