Clustermanager Frank Siemerink laat enkele bouwtekeningen zien die inmiddels al zijn gedigitaliseerd. Medewerker Roy ter Brake legt een grote tekening onder de scanner.
Volledig scherm
PREMIUM
Clustermanager Frank Siemerink laat enkele bouwtekeningen zien die inmiddels al zijn gedigitaliseerd. Medewerker Roy ter Brake legt een grote tekening onder de scanner. © Lenneke Lingmont

Digitaliseren van bouwdossiers Hengelo is topklus voor SWB in Borne: ‘We doen meer dan inpakken’

HENGELO/BORNE - Het is een project waar ze er wel meer van willen bij de sociale werkvoorziening: het digitaliseren van de bouwdossiers van de gemeente Hengelo. Na zo’n drie jaar is het einde in zicht. „SWB is meer dan inpakken en groenonderhoud.”

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Deze boeren gaan leven van de wind: akkoord met Pure Energie over windmolens langs de Oude Buurserdijk
  PREMIUM

  Deze boeren gaan leven van de wind: akkoord met Pure Energie over windmolens langs de Oude Buurser­dijk

  Windmolens: ze leveren duurzame energie, maar zorgen ook voor hoofdbrekens. Overal in Twente wordt geheimzinnig gedaan over de plekken waar deze reuzen van 240 meter kunnen verrijzen. In Buurse is er al duidelijkheid: drie boeren willen hun grond beschikbaar stellen voor vier of vijf turbines en hebben de getekende contracten met Pure Energie al sinds 2020. „Je moet toch wat in deze onzekere tijden.”
  Enschede