Volledig scherm
Foto: Robin Utrecht

Dit gaat vandaag allemaal niet door in deze regio vanwege de verwachte sneeuw

OverzichtENSCHEDE - Evenementenorganisaties in deze regio treffen maatregelen vanwege de verwachte sneeuwval en gladheid. Door diverse activiteiten is een streep gehaald. Een overzicht.

De organisatie van het Oud Engels Straattheater was er zondag al vroeg bij om het evenement af te gelasten"Regen, veel sneeuw en code oranje. Helaas maar onvermijdelijk", laat de organisatie weten. Het evenement zou plaatshebben rond het C.T. Storckplein.

Geen kerstmarkt in Geesteren

Ook de kerstmarkt in Geesteren, die om 12.00 uur zou beginnen en tot 17.00 uur zou duren, is van de baanZaterdag meldden zich al meerdere standhouders af. "Een deel twijfelde, een deel wilde dat het wel door zou gaan", vertelt een teleurgestelde Wendy Roelofs van de Activiteiten Vereniging Geesteren. 

Ze moet concluderen dat er op dit moment in Geesteren qua weer niet veel aan de hand lijkt. "Maar de verantwoordelijkheid ligt bij ons. We hebben niet het gevoel, maar het verstand laten spreken."

Een beetje sneeuw zou het probleem niet zijn, maar de combinatie met ijzel en harde windstoten maakt het gevaarlijk. "Standhouders komen met een aanhanger of caravan. Uit Hengelo en Enschede, maar ook uit het zuiden, Drenthe en het midden van het land. We willen niet het risico lopen dat hen iets overkomt."

Voetbal

Ook alle duels in het amateurvoetbal zijn zondag afgelast. De KNVB besloot daartoe vanwege het verwachte slechte weer. Het gaat om alle wedstrijden vanaf de tweede divisie en lager.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.