Volledig scherm
Een nieuw college poseert in het Prins Bernhardplantsoen. Met van links naar rechts gemeentesecretaris Jan Eshuis, wethouder Mariska ten Heuw , burgemeester Sander Schelberg, wethouder Bas van Wakeren , wethouder Claudio Bruggink en wethouder Gerard Gerrits (VVD). © Emiel Muijderman

Dit is het nieuwe college van B en W van Hengelo

HENGELO - Mariska ten Heuw (SP), Claudio Bruggink (D66), Gerard Gerrits (VVD) en Bas van Wakeren (ProHengelo) zijn dinsdagavond geïnstalleerd als wethouder van Hengelo. Zij vormen samen met burgemeester Sander Schelberg het nieuwe college van B en W.

Opvallend was dat alle 37 gemeenteraadsleden goedkeuring gaven aan de benoeming van alle vier wethouders. "Dat is nooit eerder zo gebeurd", aldus VVD'er Jos Rikkerink als voorzitter van de commissie voor de geloofsbrieven.

Veel publiek

Er was veel publiek om deze formele procedure bij te wonen. "Een full house hebben we meestal alleen bij discutabele besluiten", zei de burgemeester gekscherend. Hij bedankte formateur Wim Boomkamp voor zijn diensten. "Als het was mislukt met de formatie, was 't het college van Boomkamp geweest, nu het is gelukt, is het mijn college." 

Volgende week woensdag wordt tijdens een politieke markt het collegeprogramma besproken.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.